Domeinnaam tips

Domeinnaam tips

Bij het starten van een website of webshop is een domeinnaam het eerste dat moet worden vastgesteld. Overweegt u met een webshop te starten (webshop starten - stappenplan van websiteforum.nl), dan zult u met enkele zaken rekening moeten houden. Domeinnaam dient makkelijk te onthouden te zijn en geen ingewikkelde leestekens te bevatten, deze zorgen alleen voor verwarring en helpen niet voor de bezoeker om de site te onthouden of om deze te communiceren naar andere potentiële bezoekers. Ook is het van belang om te zorgen dat de website .nl of .com als extintie heeft. Bijvoorbeeld .org of .eu wordt nauwelijks naar gekeken en bij eenzelfde naam met .nl gaan veel mensen naar de concurrent. Het is ook bewezen dat een korte domeinnaam meer gezocht wordt dan een naar een met veel tekens. Een korte domeinnaam met weinig leestekens is dus het beste.

Enkele tips

De domeinnaam moet overeenkomen met hetgeen waarop gezocht wordt. Anders klikken bezoekers gauw weg naar een andere site. Een goede domeinnaam brengt de bezoeker ook daar waar zij naar zoeken. Zoek trefwoorden in de naam die daadwerkelijk het product omschrijven. Tevens is het van belang om een goede verwachting te scheppen van de website. Wanneer je een website KoffieKopen.nl noemt, maar je kunt er geen koffie kopen, dan schep je een verkeerde verwachting. Mensen komen naar je toe om koffie te kopen, dus zorg dan ook dat dit mogelijk is.

Maak geen inbreuk op een handelsnaam

Wanneer je een goede domeinnaam hebt uitgekozen, zelfs wanneer deze je bedrijfsnaam is, dan dien je deze altijd te controleren. Het is namelijk niet de bedoeling dat je inbreuk maakt op iemand anders zijn handelsnaam. Zo was er ooit een rechtzaak tussen thuisbezorgen.nl en thuisbezorgd.nl. Hoewel het twee verschillende domeinnamen zijn, mocht Thuisbezorgen.nl zijn naam niet gaan voeren omdat deze teveel zou lijken op thuisbezorgd.nl. Daarom is het van belang om dit eerst goed te checken alvorens je je hele bedrijf hieromheen opbouwt.

Terug naar overzicht