Blognaam bedenken

Blognaam bedenken

Ga je een blog beginnen, heb je natuurlijk een blognaam nodig! Een blognaam bedenken is leuk, maar ook erg belangrijk. Je kunt dit op verschillende manieren doen, in dit artikel leggen we je uit, welke verschillende technieken er zijn om een blognaam te bedenken! Nadat je een blognaam hebt kun je eventueel ook een slogan maken.

Blog beginnen

Het is leuk, ontspannend en in het beste geval kun je er je werk van maken! Een blog beginnen is een erg populair en biedt je veel ruimte tot creativiteit en vrijheid. Een blog is een soort website, waarop artikelen komen te staan. Deze artikelen kunnen allerlei vormen kennen, zo kun je informatie verstrekken over een bepaald onderwerp, praten over je interesses, passie of je mening geven. Daarnaast kun je natuurlijk ook anderen ruimte geven op je blog via een gastblog. Met een gastblog voor derden kun je eventueel zelfs een zakcentje verdienen. Veel bedrijven vinden het namelijk interessant om op goede blogs over specifieke onderwerpen te komen. Bijvoorbeeld dmv een review of een artikel waar een link in is geplaatst. Een blog kent verschillende soorten uitingen, een blogpagina is de meest gebruikte vorm, deze staat hierboven beschreven, het is eventueel ook mogelijk om je blog te uiten via video. Dit heet dan een vlog.

Informatieve of persoonlijke blognaam

Een blog is vaak onderdeel van je interesses of bedrijfsvoering. Je kunt dit gebruiken tijdens het ontwikkelen van je blog naam. Is jou naam Richard en geeft jou blog informatie over het onderhoud van auto's? Dan kan een simpele naam als: Richard's auto onderhoud informatie een zeer doeltreffende naam zijn.

Voordelen:

  • Wanneer je naam voorbij komt zullen mensen direct begrijpen waar het over gaat

Nadelen:

  • Deze naam is niet erg uniek en zal daardoor lastiger onthouden worden.

Blog merknaam

Naast een informatieve of persoonlijke naam, kun je ook kiezen voor een merknaam. Een merknaam zegt over het algemeen niets over het product of dienst, maar is wel erg uniek en daardoor gemakkelijker te onthouden. Zo zegt de merk naam: Zalando niets over de kleding die ze verkopen.

Voordelen:

  • Een merknaam is uniek, en zal daardoor gemakkelijker onthouden worden
  • Er zijn geen andere naam die met jou blog verward kunnen worden

Nadelen:

  • De naam zegt meestal niets over het product of dienst, dit creëert minder duidelijkheid
  • Het opzetten van een merknaam, kost meer tijd en energie

SEO Blognaam

Weer een andere manier om een goede blognaam te kiezen, is door te kiezen voor de SEO blognaam. Een SEO blognaam bevat één of meer woorden die veel mensen intoetsen in online zoekmachines bij het zoeken naar de informatie die jij verstrekt. Dit kun je combineren met een persoonlijke, informatieve of blog merknaam. Door het gebruiken van een SEO blognaam, vergroot je aanzienlijk de kans dat personen die op zoek zijn naar jou informatie bij jou terecht komen! Daarnaast wordt je blog, indien je dit wil, interessant voor bedrijven die dmv sponsored content of een gastblog een (betaalde) link in de tekst willen plaatsen. Spnsored content is een veel voorkomende manier om iets aan blog over te houden. Meer informatie over sponsored content mogelijkheden vind je op de pagina over advertorial content voorbeelden van Beste Bloggers. Deze sponsored content is een handige manier om efficient met je SEO om te gaan.

Voordelen

  •     Een SEO blognaam trekt bezoekers naar het blog toe
  •     Een SEO blognaam is vaak beschrijvend en daardoor duidelijk voor iedereen die deze ziet
  •     Een SEO blognaam is gemakkelijk te combineren met een merknaam, informatieve of persoonlijk blognaam

Nadelen

  •     Het principe van een SEO blognaam wordt vaak gebruikt door je concurrentie, je gaat        hiermee indirect de strijd voor bezoekers aan.  
Terug naar overzicht